ISCARSAH TÜRKİYE – MİMARİ MİRASIN YAPISAL ANALİZ VE RESTORASYONU TÜRKİYE BİLİMSEL KOMİTESİ YÖNETİM KURULU
Doç. Dr. Ayşe Esin Kuleli
ISCARSAH-TR Başkan ( 2024 - Devam ediyor )
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yaptığı 1986-2007 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmalalara katkı veren Kuleli, Bakanlığı temsilen çok sayıda konferans, seminer ve toplantılara katılmıştır. Kasım 2007’de Bakanlıktaki görevinden ayrıldıktan sonra, tarihi eserlerin korunmasına yönelik projelerin yanı sıra, kültürel turizmin geliştirilmesini amaçlayan ulusal ve uluslararası projelerde, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı danışmanlığı gibi çalışmalarda yer almıştır.2013 yılı Mart ayından itibaren Antalya Bilim Üniversitesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevlendirilen Kuleli’nin araştırma alanları arasında, belgeleme, kronolojik analiz, geleneksel malzeme teknolojisi ve tarihi yapılar için koruma müdahalelerinin geliştirilmesi gibi konular yer almaktadır.
Doç. Dr. Meltem Vatan
ISCARSAH-TR Başkan Y. ( 2021 - Devam ediyor )
2017-2021 dönemi ISCARSAH-TR Başkan görevini yürüten Meltem Vatan 2003 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi akademik kadroda görev yapmakta olup "Yığma Yapıların Sonlu Elemanlar Yöntemine Dayalı Analiz Modelinin Oluşturulmasında Fotogrametrik Verilerin Kullanılması" ve Anıtsal Yığma Binalarda Risk Düzeyinin Tespitine İlişkin Öndeğerlendirme Yöntemlerinde uzmandır.
Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Kuruşçu
Genel Sekreter
28 Haziran 1977’de Kayseri’de doğmuştur. 1995 yılında Kayseri Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu lisesinden, 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Bölümünde yapı programında yüksek lisans eğitimi sürerken 2002 yılında aynı üniversitenin Mimarlık bölümünde Yapı Bilgisi Anabilim Dalı, Taşıyıcı Sistemler Bilim dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Tarihi yığma yapıların yapısal analizleri üzerine yaptığı çalışma ile Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Doktora programından 2014 yılında mezun olmuştur. 2002-2022 yılları arasında Yıldız Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesinde görev yapmakta olup, Statik, Mukavemet, Yapı Statiği, Taşıyıcı Sistem Tasarımı, Çelik Yapılar, Asma- Germe yapılar gibi derslerin yürütücülüğü yapmaktadır. Özellikle tarihi yığma yapılar olmak üzere çeşitli yapıların deprem riskleri ve hasar analizleri üzerinde çalışmalar yapmaya devam etmektedir.
Prof. Dr. Görün Arun
Yönetim Kurulu Üyesi
...
Prof. Dr. Ahmet Türer
Yönetim Kurulu Üyesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesidir. Tarihi yapılarla 20 yıllık çalışma tecrübesi bulunmakta olup, yapıların mevcut durum ve risk değerlendirmesi, yapısal müdahalelerin tanımlanması ve planlanması, ilgili sonlu elemanlar modelleme (FEM) ve Yapısal Sağlık İzleme (YSİ) çalışmaları konusunda tecrübelidir. Diğer ilgi alanları yığma ve ahşap yapılar, deprem değerlendirmesi, yapısal forenzik hasar kök sebep tespit çalışmalarıdır.
Nilgün Olgun
Yönetim Kurulu Yardımcısı
1985’ten beri tarihi yapıların belgelenmesi, takibi ve restorasyonu konusunda farklı seviyelerde görev yaptı. Halen Koruma Kurulu üyeliği dışında AB projesi kapsamında Koruma ve uygulama uzmanı olarak ve farklı şehirlerde uygulama danışmanı olarak görev yapmaktadır
Dr. Öğr. Üyesi Kerimcan Apak
Mali İşler Sorumlusu
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldum. Yüksek lisansımı ve doktoramı yapı bilgisi alanında Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamladım. Büyük açıklıklı yapısal sistemler ve ahşap yapılar üzerine çalıştım. Bu zaman zarfında Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi ve Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde de öğretim görevlisi olarak görev yaptım. İkinci doktora derecemi Politecnico Di Milano’da mimari tarihi koruma üzerine aldım. Tezimi geleneksel Osmanlı hamam yapıları üzerine yaptım. Sonrasında Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yardımcı doçent olarak çalıştım. 2018 senesinden beri Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Mimarlar Odası İstanbul, ISCARSAH enternasyonal, ISCARSAH Türkiye ve ATINER akademik üyesiyim. Geleneksel yapım sistemleri ve bu yapıların hasar analizleri ile ilgili çalışmalar yapmaktayım.
Prof. Dr. Nabi Yüzer
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
...
Dr. Şerife Özata
Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Ahi Evran Üniversitesi'nde araştırma görevlisidir. Yığma ve kaya oyma tarihi yapıların korunması konusunda çalışmalar yapmaktadır. Yapısal ve malzeme kaynaklı bozulma ve hasarlara teknolojinin sunduğu imkanlar, ileri teknikler ve yenilikçi malzemeler ile çözümler aramaktadır. Laboratuvarda ve yerinde test yapabilme, kapsamlı analiz ve malzeme özelliklerini (fiziksel, mekanik, kimyasal, petrografik, mineralojik ve dayanıklılık) belirleyerek bunları analiz edip değerlendirme tecrübesine sahiptir. Çok sayıda mirası koruma esaslı ulusal/uluslararası STK'nın üyesi, bir miras uzmanı, aktivist ve kültürel miras gönüllüsüdür.